LumiPlus Design – najnaprednija LED tehnologija dobitnik nagrade 2014 Red Dot Aword.

LumiPlus Design je prepoznat zahvaljujući inovativnosti i izuzetnosti u nominaciji Red Dot Award 2014.
Dostupan u dvije završne obrade, čisto bijelo i inox-efekat, zahvaljujući primjeni inovativne tehnologije  pod nazivom IMD /kalup izrađen injekcijskim prešanjem plastike/.
Fluidra je uspjela izraditi LumiPlus Design liniju s najvećim efektom osvjetljenja od svih dosadašnjih LED opcija za bazene.

AstralPool je izbacio  na tržište LumiPlus Design, inovativnu skupinu podvodne LED rasvete, simbiozu efikasne i unaprijeđene LED tehnologije i inovativnog dizajna.

AstralPool LumiPlus Design linija reflektora je prva linija izrađena primjenom IMD tehnologije. To konkretno znači da su trake od plastike obrađene tako da  izgledaju kao INOX. Završna obrada ove linije se nudi kao čisto bijela i kao efekt inox-a .

2014 Red Dot Award – priznanje za najnapredije LED rješenje.

2014 Red Dot Award – priznanje za najnapredije LED rješenje.

LumiPlus Design  AstralPool je prepoznat dobivanjem priznanja  Red Dot Award, najprestižnija nagrada za dizajn od 1955.
Nagrada Red Dot Award se dodjeljuje novim proizvodima koji su dizajnirani tokom posljednje dvije godine, i koji, dokazano imaju superiornost u devet parametara. Između ostalog to uključuje inovativnost, funkcionalnost, ergonomičnost, ekologiju i dugotrajnost.

Maksimalna prilagodljivost

Izgledom i dimenzijama (promjer je manji od PAR56 LED reflektora) LumiPlus Design linija savršeno se uklapa u svako bazensko okruženje, i pridodaje izuzetnosti i modernom izgledu. Kut osvjetljenja LumiPlus Design linije je dizajniran tako da kvalitetnije osvjetljava dno bazena i uspješno reducira vanjske svjetlosne utjecaje.

Maksimalna energetska efikasnost

LumiPlus Design reflektori donose unaprijeđenje efikasnosti osvjetljenja i energetske efikasnosti za više od 40% u usporedbi s ostalim sličnim LED reflektorima koji su trenutno raspoloživi na tržištu.
LumiPlus Design reflektori se nude kao: bijeli LED, RGB i RGB-DMX te su kompatibilni s LumiPlus Eco, Top, DMX i ostalim LED kontrolnim sustavima  koje distribuira  AstralPool.

Fluidra je nacionalni i internacionalni znak za održivo korištenje vode.

Fluidra je multinacionalna korporacija koja kotira na Nacionalnoj Burzi Španjolske. Osnovna dijelatnost je orijentirana na razradu rješenja za tretman voda i njihovu primjenu kako bi omogućili optimalno korištenje vodnih resursa.

 

Fluidra je posvećena razvoju proizvoda za održivo korištenje vode koje nudi kroz programe  Bazeni i Wellness, Oprema za cijevni razvod, Navodnjavanje i  Tretman vode u okviru svojih osnovnih brendova AstralPool, Cepex i Idrania.

Fluidra ima preko 150 predstavništava u 44 zemlje i nekoliko proizvodnih centara na najvećim tržištima. Zahvaljujući raširenoj prodajnoj mreži proizvodi grupe  Fluidra  se prodaju u, preko 170 zemalja. U grupi je zaposleno oko  4.000 ljudi.

Koncept i vizija razvoja korporacije se baziraju na očuvanju vrijednosti i racionalnoj potrošnji vodnih resursa. Kompanije koje danas čine korporaciju FLUIDRA, od kojih pojedine sa iskustvom od  40 godina, rasle su upravo u skladu sa ovom vizijom i specijalizirale se u okviru četiri poslovne jedinice: tretman vode, sustav distribucije tekućine, navodnjavanje i zalijevanje te bazeni i wellness.